Sýrová pomazánka

Cheese spread with eggs


Ingredience:

3 ks vařená vejce, 150 g Mascarpone, čerstvý sýr 150 g, tvrdý sýr 80 g, zakysaná smetana 200 g, sůl

Postup přípravy:

Vejce nastrouháme na hrubém struhadle, tvrdý sýr na jemnějším, přidáme měkký čerstvý sýr, mascarpone a zakysanou smetanu (majonézu). Vše dobře promícháme, osolíme dle chuti, a pokud máme konzistenci hodně hustou, můžeme pomazánku zjemnit po lžících přidanou smetanou ke šlehání. Necháme alespoň půl hodinky proležet, poté mažeme na pečivo a zdobíme dle chuti čerstvou zeleninou, šunkou, lahůdkovou cibulkou či bylinkami, ořechy či hroznem.


Ingredients:

3 boiled eggs, 150 g Mascarpone, fresh farm cheese 150 g, some kind of Edam cheese 80 g, sour cream 200 g, salt

Procedure and preparation:

We grate eggs on a heavy gauge grater, then Edam cheese on a finer one. We add fresh farm cheese, mascarpone and sour cream (or mayonnaise). We mix it well; salt it according to our taste. If we still have too thick consistence we can add a spoon of cream and soften it. We leave it to become mellow for about half an hour and then we can use it and spread the bakery products which we can decorate according to our taste (e.g. fresh vegetables, ham, onion or herbs, nuts or grapes).