Cuketové topinky

Zucchini toasts

Ingredience

Cuketová směs: 1 ks cibule, 100 g anglická slanina, olej, 500 g cuketa, 3 stroužky česneku, pepř mletý, sůl, dle chuti sójová omáčka

Dále: 6 plátku staršího chleba, toastový chléb tmavý či světlý, olej na smažený, česnek na potření, ubrousek

Postup přípravy

Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli. Přidáme pokrájenou slaninu, kterou také orestujeme, k ní poté vsypeme na plátky pokrájenou mladou neloupanou cuketu s nasekaným česnekem. Zprudka za občasného míchání restujeme. Když je cuketa orestovaná, dochutíme směs pepřem, solí a sójovou omáčkou. Kdo nemá rád sójovou omáčku, může dochutit worcesterovou omáčkou nebo jiným kořením. Během restování si opečeme topinky nebo tousty, na pánvi nebo toustovači, které ještě horké potřeme zlehka česnekem. Cuketovou směs nandáme na topinky (toasty) a podáváme. Dozdobit můžeme strouhaným sýrem nebo čerstvou zeleninou. Pokud máme rádi vaječná jídla, můžeme na závěr restování do cuketové směsi vmíchat dvě rozšlehaná vejce, která necháme srazit.


Components:

Zucchini mixture: 1 onion, 100 g bacon, oil, 500 g c, 3 garlic cloves, milled pepper, salt, soya sauce according to your taste

Next: 6 slices of stale bread, brown or white toast bread, oil for frying, garlic for spreading, a tissue

Procedure and preparation:

Heat up a small amount of oil on the frying pan and put there gently chopped onion to turn glassy. Add cut bacon and frizzle it, pour more sliced young unpeeled zucchini with chopped garlic. Sauté and mix it randomly. When it is ready, season it with pepper, salt and soya sauce (you can use Worcester sauce or different spice). During roasting we can brown bread slices or toasts on a pan or we can use a toaster. When toasts are ready and still hot, take squishy garlic and spread on them.

Put ready zucchini mixture on the toasts and serve. We can decorate them with grated cheese or fresh vegetables. If you like eggs you can put two of them into the zucchini mixture at the end and let them clot.

© 2016 SZeŠ Lanškroun
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky